Vermogen

 

Genieten van je lang verwachte pensioen!

 

Kan je nog wel blijven leven zoals je gewent bent? En kan je dan nu eindelijk echt gaan genieten van je verdiende vrije tijd? Hoe ga je dat allemaal betalen? Je wilt wellicht ook nog wat van de wereld gaan zien.

 

Helaas is een goed pensioen niet meer vanzelfsprekend. Pensioenopbouw is door de jaren heen steeds verder uitgekleed of werkgevers bieden hiervoor helemaal geen mogelijkheid meer. Dan wordt opeens verwacht dat je dit zelf gaat doen. Het is voor velen een "ver-van-mijn-bed-show". Maar wat als het bijna zover is, dan ben je vaak te laat om nog bij te sturen. Daarom zeggen wij doe het nu.

 

Je kunt naast vermogen opbouwen via een pensioenfonds ook zelf sparen en/of beleggen voor je oude dag. Hoe eerder je begint hoe minder je het in je portemonnee voelt. Er zijn verschillende, soms fiscaal gunstige, opties om te sparen of beleggen voor je pensioen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerste gesprek.

 

Overwaardeplan

Wat kan ik met de overwaarde van mijn woning? Bereken de mogelijkheden:

Je hebt misschien een laag (pensioen)inkomen, maar daarnaast wel een behoorlijke overwaarde op jouw woning. Er zijn diverse mogelijkheden om dit geld vrij te maken, bijvoorbeeld als aanvulling op het pensioen of om de woning aan te passen/ te verbeteren. Er is vaak een passende oplossing te vinden, zodat je zorgeloos kunt blijven wonen in jullie eigen huis en een geldbedrag beschikbaar hebt om naar wens te besteden.

 

Wij merken terecht dat veel mensen enorme moeite hebben met het opnemen van hun overwaarde. Want overwaarde opnemen is geld uitgeven. Maar bekijk het eens anders: je kunt genieten van de opgebouwde overwaarde voor jezelf of voor de (klein)kinderen nu het nog kan. Toch hebben sommige mensen moeite om dit te doen. Daarom is het belangrijk dat wij de mogelijkheden voor het verzilveren van de overwaarde voor je op een rij zetten en bespreken wat dit betekent voor jouw hypotheek.

Praktijkvoorbeeld: wij zien regelmatig mensen die een enorme overwaarde hebben waarbij het inkomen vaak niet meer is dan enkel de AOW-uitkering. In deze situatie zijn er echter wel degelijk mogelijkheden voor het opnemen van de overwaarde.

 

Maak vrijblijvend een afspraak met ons om te kijken wat jouw mogelijkheden zijn.